Какво е естествената кожа за формоване,гравиране и печат?

Ако някога сте били впечатлени от декоративната работа върху парче кожа и сте се чудили дали можете да опитате и това, отговорът е да, можете! Макар че почти всяка кожа може да бъде нарязана, най-добрата кожа за тази цел е известна като инструментална лицева кожа, тъй като осигурява най-добри резултати.

Какво представлява инструменталната кожа?

Обработването на кожа може да се отнася до всеки вид кожа, която се използва за обработка, въпреки че обикновено е растителна дъбена кожа. Процесът на дъбене прави кожата малко по-мека и по-лесна за работа. И тъй като често е бледокафява или бяла след дъбенето, кожата може да бъде боядисана до желания цвят. Други кожи освен растително дъбени също могат да бъдат използвани, като обравотена и сурова кожа, но като цяло резултатите няма да бъдат почти толкова добри.

Инструменталната растително дъбена кожа е идеална за издълбаване,гравиране на фигури в кожата и релефни рисунки в повърхността. Купуването на висококачествена обработваща се кожа осигурява много по-добри резултати с остри, ясни ръбове, които са добре изразени. Тъй като е обработена с растително дъбене, кожата ще развие патина с времето и е подходяща за боядисване след завършване на продукта. Кожата също е издръжлива и може да издържи десетилетия.

Как да се грижим за инструментална кожа?

Грижата за кожата, която се използва за обработка или вече е обработена, е от ключово значение тя да издържи много години. Тъй като не е покрита с никакви изкуствени защитни средства, избягвайте да намокряте кожата. Пазете кожата далеч от топлина. Ако все пак се намокри, оставете го да изсъхне на хладно място, без да го загрявате.

За почистване използвайте меки четки с животински косми.