Естествени кожи за тапицерия на мебели и тапициране на дивани, автотапициране, тапициране и облепване на гардероби, мебели, шкафове и много други дейности

Естествените кожи са дъбени в големи барабани, използвайки хромови соли. Хромът с тен е за предпочитане пред растителния, тъй като кожата остава еластична и възприемчива към оцветяване. След това кожите се завършват с помощта на различни техники, изброени по-долу. Естествените маркировки върху кожата, често наричани „подпис на природата“, могат да присъстват на кожи и са знак за фина кожа. При правилна грижа за кожата, тапицерията от кожа ще остане красива в продължение на много, много години и няма да се нуждае от замяна като текстил и плат.

Анилинови кожи са оцветени с помощта на нетоксични анилинови бои, но не са третирани със защитен топ лак. Поради това той бързо ще абсорбира естествените масла и ще развие богата патина. Анилиновите оцветители са прозрачни, така че естествените белези в кравата се крият като зараснали белези, готови драскотини, ухапвания от насекоми и марки лесно ще бъдат видими. В резултат на това само най-висококачествената пълнозърнеста кожа с ограничена естествена маркировка може да бъде завършена като пълно анилин. Пълният анилин също се нарича „гола кожа.“ Пълните анилинови кожи, третирани само с лек топ лак или восък, се наричат „защитена анилинова кожа“.

Полуанилинова кожа
Полуанилиновите кожи са подобни на пълните анилинови кожи с добавяне на фин слой от подходящ пигмент, нанесен за изравняване на цвета. След това кожичката се напръсква с прозрачен защитен горен слой или восък, осигуряващ защита срещу петна и износване, като същевременно запазва естествения вид и усещане на пълна анилинова кожа. Макар и често да са фини, естествени маркировки, като зараснали белези и драскотини, ухапвания от насекоми и марки - олуанилиновите кожи са високо ценени и по-скъпи от стандартните.

Пигментирана кожа
Пигментираната кожа има слой оцветители, напръскани върху кожата, придавайки й богат и равномерен цвят. След това се нанася защитен топ лак, който му осигурява висока устойчивост на разливи, петна, избледняване и драскотини. Пигментирано покритие може да се приложи както върху лицева кожа, така и върху коригирана кожа. Пигментираната кожа е най-често срещаният тип тапицерска кожа и когато е добре изработена, има както меко докосване, така и силно издръжлив завършек. Пигментираната кожа се използва и за автомобилни цели.

Pull-Up кожа
Pull-Up е вид полуанилинова кожа с добавен копринен восъчен лак за защита. Когато тази кожа се издърпва или разтяга, восъците причиняват оцветяването на багрилата, придавайки на кожата двуцветен или антикварен ефект. Издърпващата се кожа обикновено се нарича затруднена кожа, тъй като восъчната покривка лесно се надраска при нормална употреба. Тези драскотини често ще се абсорбират обратно в кожата и ще омекнат с течение на времето. Този външен вид се счита за много желателен за антики, рустик и мебели от висок клас. Издърпаната кожа се произвежда от най-висококачествената лицева кожа.

Ръчно протрита или ръчно антикирана кожа
Ръчно търканата кожа е вид полуанилин, който се завършва чрез триене на слоеве от анилинови бои върху пълнозърнеста кожа, докато се постигне желания цвят. Този процес се извършва от квалифицирани занаятчии, които разбират взаимодействието на цветовете, където се желае патина от множество наситени тонове. Към багрилата се добавя защитен топ лак, предлагащ защита срещу петна и износване. Тъй като кравешката козина е пълнозърнеста, могат да присъстват фини естествени белези като зараснали белези, готови драскотини, ухапвания от насекоми и марки. Ръчно търканата кожа е изключително желана за тапициране на антики и мебели от висок клас. 

Набук кожа
Набук е висококачествена кожа, която изглежда като велур, но е значително по-здрава. Кожата от Набук обикновено се обработва със защитен топ лак за предпазване от петна и течности, но е по-деликатен от полуанилиновите или пигментираните кожи.

Релефна, Щампирана или Шагренирана кожа
Релефната кожа е просто стъпка в процеса на довършителни работи, при което кравешката козина се щампова или навива под голямо налягане, за да се създаде ново зърно на повърхността на кожата. Шагрена може да бъде най-известният пример, но те включват и изкуствени животински отпечатъци и естествени зърна, предназначени да имитират оригиналната кожа. Коригираната зърнена кожа почти винаги е релефна, но пълнозърнестата кожа също може да бъде релефна.